Vinderen af sprogprisen er fundet!

Vinderen er fundet

6. juli 2023

Vi har modtaget mange og fantastisk fine indstillinger af medarbejdere til at vinde vores sprogpris for den ekstra store indsats ift. børns sprog.

Vi hejser flaget og ønsker Catherine Nouck Brøndum Jensen fra Børnehuset Agerhønen i Holluf Pile-Tingkær i Odense hjertelig tillykke. Catherine har vundet vores pris og 5000 kr. for sin store indsats for at styrke børns sprog. I en af flere indstillinger til prisen stod der bl.a: Catherine besidder en enorm viden omkring børns sprog og sprogstrategier, og har gjort en række sprogværktøjer tilgængelige for alle i huset. Hun har bl.a. kreeret en masse ”værktøjskasser” med forskelligt indhold, afhængig af om man vil arbejde med ordforråd, rim og remser, kommunikative strategier mm. Disse værktøjskasser er fyldt med hhv. spil, kort, billeder mm. som gør at enhver kan tage dem frem, og bruge dem til samlinger, til sproglige aktiviteter og dialog.

Desuden har hun planlagt og gennemført et tema om ”læselyst” på tværs af hele institutionen, hvor forældre kunne låne bøger til deres børn – samtidig med at der i huset blev afviklet forskellige aktiviteter, der passede til temaet.

Fordi vi har modtaget så mange fine indstillinger, har vi valgt også at give en delt og meget velfortjent andenplads til følgende pædagoger. Begge modtager et gavekort på to biografbilletter og lidt guf:

  • En vuggestuemedarbejder fra Solrød Kommune
  • Amani Omar Khaled som er pædagog i vuggestuen i Børnehuset Blangstedgård

Det er fantastisk at vide, at der findes pædagoger som de ovenfor nævnte, som dagligt gør en kæmpe forskel ift. at udbygge børns sprog.

Vi gør det til en årlig tradition!

Vi har valgt at gøre Nebula Sprogprisen til en årlig begivenhed. Vi vender tilbage i foråret 2024, når vi atter åbner op for indstillinger.