Nebula Basis

Nebula Basis

Et medlemskab til Nebula giver adgang til digitale værktøjer, herunder et omfangsrigt videobibliotek med omkring 150 konkrete eksempler på sprogpædagogiske strategier, der kan anvendes i hverdagsinteraktioner. Videobiblioteket på Nebula fungerer som en streamingtjeneste og er opdelt i forskellige kategorier, fx Sproglig rollemodel og Førskriftlige færdigheder. Videoerne i Nebulas biblioteket er aldersopdelte, således at der både er videoer med vuggestuebørn og med børnehavebørn. Til hver video er der en beskrivelse af, hvad man som voksen kan gøre, og hvordan netop den givne tilgang er med til at støtte barnets sproglige udvikling.

 

Nebula Basis inkluderer en brugervenlig videotjeneste med over 150 videoeksempler på sprogunderstøttende strategier.
Nebula Basis inkluderer en brugervenlig videotjeneste med over 150 videoeksempler på sprogunderstøttende strategier.

Forældresamarbejde – på deres sprog

Nebula Basis inkluderer også et særskilt forældrevideobibliotek med eksempler på, hvordan forældre kan anvende de forskellige sprogstrategier i hverdagssamtaler med deres børn. Videoerne er med undertekster oversat til de seks største minoritetssprog i Danmark – med endnu flere sprog på vej. Beskrivelserne til de enkelte forældrevideoer er desuden skrevet i et sprog, som er let forståeligt.

Screenshot Video in arabic 1
Forældre-biblioteket er tilgængelig med undertekster på følgende sprog.
Forældre-biblioteket er tilgængelig med undertekster på følgende sprog.
 

Plakater

Der er på Nebula Basis også mulighed for at udskrive flotte, illustrerede plakater med en kort beskrivelse af de enkelte sprogstrategier. Der er plakater til både personalet og forældre, som hjælper alle med at sætte fokus på sprog i hverdagen.

Opdateres hele tiden

Vi opdaterer løbende Nebula Basis med nyt indhold. For eksempel oversætter vi vores materialer til flere og flere sprog, og i 2019 vil vi udvikle et digitalt værktøj, som gør det lettere for den enkelte medarbejder at omsætte resultaterne fra en sprogvurdering til praksistiltag.

Klap stavelser VuggestueNEW

Evidensbaseret

Nebulas indhold er evidensbaseret. Det vil sige, at de sprogstrategier, som er eksemplificeret i Nebulas videobiblioteker, er strategier, som ifølge forskning gavner børns sprogtilegnelse og kognitive udvikling (fx Barnes & Dickinson, 2017; Flowers, Girolametto, Weitzman, & Greenberg, 2007; Girolametto, Weitzman, Lefebvre, & Greenberg, 2007; Hoff, Quinn, & Giguere, 2017; Justice & Ezell, 2001; Justice, Mashburn, Hamre, & Pianta, 2008; Mashburn et al., 2008). Integrerer man i sin praksis de strategier, som man finder i Nebulas videobibliotek, kan man derfor have tillid til, at barnets sprogmiljø vil stige i kvalitet.

Sammenlign medlemskabstyper

.png