Program
Lexicon Pirate
v/ Trine Kofod Kallestrup, audiologopæd
Dato: 26. januar 2022, kl 14-15
Lexicon Pirate er en evidensbaseret interventionsmetode målrettet børn med ordmobiliseringsvanskeligheder og/eller ordindlæringsvanskeligheder. Grundlæggende for metoden er, at børn har gavn af at lære strategier til ordmobilisering og -indlæring. Webinaret giver en introduktion til metoden og til, hvordan den anvendes i praksis.
Colourful semantics
v/ Elina Just Borsinski, audiologopæd
Dato: 2. marts 2022, kl 14-15
Colourful Semantics er en logopædisk interventionsmetode, der retter sig mod børn med grammatiske vanskeligheder. Ved hjælp af farvekoder tydeliggøres de semantiske strukturer i en sætning for barnet, så det selv kan identificere strukturerne og på den måde konstruere nye sætninger. I webinaret gives en række konkrete forslag til, hvordan Colourful Semantics kan anvendes i praksis.
Verbal dyspraksi - logopædisk udredning
v/ Trine Printz, audiologopæd, ph.d.
Dato: 30. marts 2022, kl 14-15
I Danmark stilles den lægelige diagnose for verbal dyspraksi af læger, men i langt de fleste tilfælde kan logopæder lave en logopædfaglig vurdering og på baggrund af det vurdere, om et barn har en mulig verbal dyspraksi. I webinaret gives værktøjer til at udrede for verbal dyspraksi på forskellige alderstrin, samt til at skelne verbal dyspraksi fra de hyppigste differentialdiagnoser.
Understøttelse af to- og flersprogede børn
v/ Justin Markussen-Brown, lingvist, ph.d.
Dato: 27. april 2022, kl 14-15
I webinaret disktures flersprogethed ud fra det perspektiv, at flersprogethed i den tidlige barndom er en praktisk udfordring for de voksne, men næppe en kognitiv udfordring for barnet. Der vil gives konkrete forslag til hvordan logopæder kan understøtte dagtilbudsmedarbejdere og forældre i at skabe de bedste betingelser for flersprogede børns sprogudvikling, og hvilke opmærksomhedspunkter der kan være.
Fysisk sprogmiljø
v/ Sanne Schou Olesen, audiologopæd, ph.d.
Dato: 25. maj 2022, kl 14-15
I webinaret gives en introduktion til evidensen bag etableringen af fysiske sprogmiljøer, samt konkrete ideer til, hvordan der kan arbejdes med et beriget fysisk sprogmiljø i hjemmet og daginstitutioner. Webinaret henvender sig særligt til logopæder som yder en rådgivende funktion i dagtilbud med henblik på at skabe og opretholde et stærkt sprogmiljø.