Nebula Sprogportal

Hvad er Nebula?

Nebula er Sprogklars state-of-the-art løsning på sprogområdet. Se videoen for at lære mere.

Online efteruddannelse

For mange lyder "online efteruddannelse" ikke videre tiltalende - men det er typisk fordi, de ikke har oplevet en online efteruddannelse af høj kvalitet! I Sprogklar har vi flere års erfaring med at skrive, tilrettelægge og producere online efteruddannelser og kurser til pædagogiske medarbejdere og lærere.

 

Fordele ved Sprogklars online efteruddannelser:

  • Billigere end live-undervisning (og det betyder, at kunden har råd til at sende flere medarbejdere på efteruddannelse)
  • Man kan se indholdet så mange gange, man vil
  • Man tager efteruddannelsen i mindre "bidder", hvilket giver en dybere læring
  • Man kan gennemføre efteruddannelsen i dagtimerne i arbejdstiden, fremfor på aftenmøder efter en lang arbejdsdag. Friske øjne giver den bedste læring
  • Kan kombineres med live-undervisning og coaching for at opnå endnu større effekt
  • Er koblet sammen med Nebulas øvrige indhold og værktøjer.

   

Bibliotek

Et af Nebulas vigtigste værktøjer er biblioteket, som indeholder:

  • Videoeksempler på sprogunderstøttende strategier
  • Plakater med sprogtips tilgængeligt på over ti sprog
  • Video-SMS'er med sprogtips 
  • Sprogunderstøttende aktiviteter til "Sprogvurdering 3-6"

Alle materialer i Nebula er lette at finde gennem systemets brugervenlige design.    

 

Videoeksempler

I Nebulas bibliotek er der over 200 konkrete videoeksempler på sprogunderstøttende strategier. Videoerne bruges til observationslæring, både ift. medarbejdere og forældre. Ofte er det lettere og mere nærværende at se en sprogstrategi blive brugt, frem for blot at høre om den. Videoeksemplerne har undertekster på dansk og flere andre sprog, og de kan deles via vores SMS-funktion.

Video-SMS

Noget helt særligt ved Nebula er vores video-SMS'er. Gennem Nebula kan du sende specifikke sprogtips til forældre eller medarbejderes smartphones. Når man modtager SMS'en, klikker man blot på linket i beskeden, og sprogtippet vises som en video.

  

 

Plakater med sprogtips

Videobiblioteket indeholder også et stort antal strategiplakater (plakater som eksemplificerer og forklarer sprogstrategier) til medarbejdere og forældre. Plakaterne kan frit printes ud i høj opløsning, og de er p.t. tilgængelige på dansk, engelsk, arabisk, somalisk, tyrkisk og rumænsk.

 

Vores materialer er oversat til mange sprog. 

  

Online coaching & effektmåling

Online coaching

Når man er under efteruddannelse eller arbejder på at øge kvaliteten af sine interaktioner med børn, er det gavnligt at modtage feedback og vejledning fra sprogfaglige professionelle. Gør jeg det rigtigt? Har jeg rykket mig i forhold til min anvendelse af sprogunderstøttende strategier? Har jeg alle børnene med?

For at hjælpe med det, har Nebula en brugervenlig video-upload funktion, hvor medarbejderen eller forælderen kan uploade en video til os, så vi kan analysere videoen og give feedback. Feedback gives inde på Nebula, så kun vedkommende selv kan se det, og systemet er fuldstændigt GDPR-kompatibelt.

Effektmåling

Nebulas upload-funktion gør også effektmåling af et efteruddannelsesforløb helt enkelt. Før og efter forløbet, kan medarbejdere uploade en praksisvideo, så vi kan foretage en analyse af den sprogpædagogiske kvalitet. Vi anvender det standardiserede måleinstrument "CLASS" til at vurdere sprogpædagogisk kvalitet, og vi kan også foretage en statistisk analyse for at belyse statistisk signifikans og effektstørrelse.